Blog col·laboratiu

Aquest blog aplega alguns dels escrits fets pels participants en els tallers d'escriptura de la Raquel Picolo.
Si has participat alguna vegada en algun dels seus tallers i et ve de gust de penjar algun escrit, posa't en contacte amb nosaltres i et donarem d'alta.

diumenge, 2 de setembre del 2018

TEMA - SANG - textos aliens i recomanacions



Segons la Wikipedia la sang es compon de glòbuls vermells, glòbuls blancs, plaquetes i plasma i és l'encarregada de transportar l'oxigen des dels pulmons a la resta de cèl.lules del cos, etc, etc. Fins aquí la definició científica simplificada. Penso, però, que la sang és molt més, i molt significativa per a les dones. La primera taca de sang marca l'inici de la pubertat i continua present cada 28 dies marcant el cicle menstrual. La sang també és present amb freqüència al moment del desvirgament i la seva absència, si no hi ha malaltia, és senyal inequívoc d'embaràs. La sang és present al part i al post- part i finalment desapareix amb la menopausa. De vegades l'odiem i d'altres la desitgem però mai ens en lliurem del seu control, siguis  nena, jove, madura o vella. L'equilibri dels seus components condicionen la salut o la malaltia. Ara m'adono que volia escriure sobre els vincles de sang, però això serà en una altra ocasió.
      Mar Bruguera.

RECOMANACIONS - Lectures





*Bull negre*, bisbe negre, bolh nere, paltruc negre.
És una varietat de bull elaborada a divesos indrets del país. Pel fet de contenir la sang és un dels últims productes a fer-se per la matança i s'hi acostumen afegir el darrers retalls del porc.
      (recomanació gastronòmica de l'Antoni Plans)
----------------------------------------------------------------------------------


"Si no puc tornar a veure-us,
Catalunya i Aragó,
est testament us envio
escrit en sang de mon cor;
graveu-lo en totes mes torres,
brodeu-lo en tots mos penons, i porteu les quatre barres
a les quatre parts del mon."                        


(«Les barres de sang», de Jacint Verdaguer)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada