Blog col·laboratiu

Aquest blog aplega alguns dels escrits fets pels participants en els tallers d'escriptura de la Raquel Picolo.
Si has participat alguna vegada en algun dels seus tallers i et ve de gust de penjar algun escrit, posa't en contacte amb nosaltres i et donarem d'alta.

dissabte, 28 de juliol del 2018

TEMA: LLIBERTAT - Textos propis

Libertad!!!! Ansiada por muchos soñada por tantos...hay seres humanos que nacen, viven y mueren privados de ella. Luchar por conseguir la libertad muchas veces hace que uno pierda la suya. Ahora tenemos varios ejemplos. A pesar de todo sigamos buscando nuestra libertad, cada uno la suya... sin descanso.
               (María Vera)


La llibertat es de tots o no es de ninguuu!!!
Sientete libre y serás libre
El tiempo no es oro, es libertad
Cuando hago ejercicios de libertad, ejercito mi libertad. Las palabras tienen resonancias. Estamos haciendolo ahora.
Escribir es un ejercicio de libertad.
            (Rosa Muñoz)




*LLIBERTAT*
Per ballar, per escriure, per parlar, per sortir, per entrar, per opinar de qualsevol manera, per criticar, governar, conduir per camins de tota mena, escoltar el silenci i la música que volem, sentir paraules i gestos, anar pel món, riure,  morir, per respondre (o no), i desterrar frases com una que dèia un "gaucho" (camparol de les pampes argentines): No tuve más acomodo (llibertat) que mi forma de dormir...
Paraula sagrada al meu diccionari que mantindré allà on vagi, exigint que es respecti a tothom, sigui qui sigui, digui el que digui, pensi el que pensi.
Sense LLIBERTAT no sóm res, no sóm ningú, no arribarem mai a cap lloc, ni assolirem res que ens importi de veritat.
Lliures com els ocells que van pels camps, que nien als arbres, que canten pels aires i van dient el seu cant amb tota la llibertat. Lliures com les amapolas o roselles, que es revelen amb tots aquells que gosen tallar-les de boniques que són, morint de pena per haver-los tallat la llibertat de moure's entre el blat, a la vora dels camins, o dels camps que hagin escollit per alegrar al passejant.
        (M. Dolores Argamasilla)



Penso en la llibertat en minúscules, la llibertat de les petites-grans decisions quotidianes: la llibertat de despertar-se sense despertador, la llibertat de decidir el teu dia, la llibertat d'estar sola o acompanyada, la llibertat d'agafar el cotxe i anar on et porti, la llibertat de triar els amic i les amigues i la llibertat de visitar-los i saber que seràs ben rebuda, la llibertat de llegir fins les tantes de la nit si el llibre t'està atrapant, la llibertat de dinar a la 1, les 2, les 3, les 4 o no dinar i tantes i tantes petites coses que fan una gran LLIBERTAT.
          (Mar Bruguera)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada